Welkom bij de klantreis begraven op Demodam. Deze pagina is geen onderdeel van de klantreis maar heeft als doel inzicht te geven wat er onder de motorkap gebeurd. Een klantreis is pas voorbij als de inwoner is geholpen met zijn vraag en in dit specifieke geval na de begravenis. Hierin proberen we ook de interne processen van de gemeente te laten zien (zaak afhandeling etc).

Het proces

De eerste stap in het proces is dat de gebruiker ingelogd moet zijn, dit kan momenteel via de digi-d mock genaamd digispoof. Eenmaal ingelogd en terug in de applicatie kan de gebruiker een begraaf proces starten, er wordt dan in het verzoektypecatalogus een verzoek aangemaakt waar de verder ingevulde data wordt opgeslagen. 

VRIJBRP

VrijBRP (Basisregistratie Persoonsgegevens) is een open platform, uitgegeven onder de EUPL v1.2 licentie, voor het beheren van persoonsgegevens. Elke gemeente in Nederland kan dit platform gebruiken om gegevens in te voeren en te ontsluiten, en om vernieuwende diensten voor burgers te ontwikkelen.

COMPONENTEN

Voordat er een zaak wordt gemaakt wordt de data opgeslagen in open-source commonground componenten. Deze componenten zijn per stuk gebouwd met een eigen onderwerp of doel die dat data daarover moet afhandelen.

OPENZAAK

OpenZaak is productiewaardig API platform die  de API standaard voor zaakgericht werken implementeert (de  ZGW-API’s). Met OpenZaak wordt het voor gemeenten mogelijk om veilige en betrouwbare diensten aan te kunnen bieden aan haar inwoners en bedrijven. Omdat OpenZaak gebruik maakt van de  Zaakgerichtwerken standaard wordt het uitwisselen van gegevens met andere gemeenten en/of applicaties eenvoudiger en veiliger.

GZAC

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae.